ΠΑΝΟΡΑΜΑ 5750

Σύγχρονο, σπορ, ταχύπλοο σκάφος ερασιτεχνικής αλιείας με κεντρική κονσόλα και εσωλέμβια μηχανή.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος Ολικό: 5,75μ

Μήκος Ισάλου: 4,80μ

Πλάτος Μέγιστο: 2,20μ

Έξαλα Πλώρης: 0,76μ

Έξαλα Πρύμης: 0,60μ

Βύθισμα: 0,54μ

Βάρος Κύριας Κατασκευής: ~350 κιλά

Εκτόπισμα: 1085 κιλά

Κιλά ανά Εκατοστό Βύθισης: 77

Καύσιμα: 120 λίτρα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το "ΠΑΝΟΡΑΜΑ 5750" είναι ένα σύγχρονο, σπορ, ταχύπλοο σκάφος ερασιτεχνικής αλιείας, με πυθμένα τύπου "V", μεγάλης στατικής και δυναμικής ευστάθειας, σε μέτρια ταραγμένη θάλασσα.

Η βαθιά καρένα εξασφαλίζει σταθερότητα πορείας, ενώ τα διαμορφωμένα "δόντια" στην περιοχή τσακίσματος (δεξιά και αριστερά, από την παπαδιά μέχρι το κοράκι), βοηθούν το σκάφος να παραμένει στεγνό από το σπρέι του κόντρα κυματισμού.

Το σκάφος αυτό είναι ανοικτού τύπου (χωρίς καμπίνα), με κεντρική κονσόλα, προαιρετικό προστατευτικό σκέπαστρο, αυτοστραγγιζόμενο δάπεδο, ψυγείο αλιευμάτων και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Ένα στεγανό τοίχωμα στην περιοχή της πλώρης παρέχει στο σκάφος επιπρόσθετη ασφάλεια, σε περίπτωση σύγκρουσης, δημιουργώντας συγχρόνως μια αποθήκη πλώρης.

Μεταφέρει με ασφάλεια μέχρι και 4 άτομα, σύμφωνα με τις Διατάξεις των Λιμενικών Αρχών.

Κινείται με εσωλέμβια πετρελαιομηχανή από 70–130 ίππους (BHP). Το βάρος της χρησιμοποιούμενης μηχανής συμπεριλαμβανομένης και της ρεβέρσας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 350 κιλά.

Η θεωρητική ταχύτητα του σκάφους κυμαίνεται από 16–23 κόμβους, ανάλογα με τη χρησιμοποιούμενη ιπποδύναμη, το συνολικό φορτίο που μεταφέρει και την κατάσταση κυματισμού της θαλάσσης.

Μεταφέρεται με τρέιλερ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κατασκευάζεται εύκολα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, από ναυπηγική ξυλεία και κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Ο εγκάρσιος σκελετός αποτελείται από 7 ξύλινους νομείς πάχους 25 χιλιοστών.

Το σωτρόπι έχει διατομή 40x150 χιλιοστά και οι διαμήκεις ενισχύσεις 20x30, 20x60, 20x75 και 25x50.

Το πέτσωμα του πυθμένα γίνεται από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 12 χιλιοστών και των πλευρών από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 10 χιλιοστών.